Бебеносене · 15.02.2018
Този и други въпроси, в различни вариации и форми, се появяват постоянно във всяка група или форум за бебеносене. Мога ли да нося бебе на 2 месеца в ергономична раница? Ако раницата е с приставка? От кога мога да го нося на гръб? А как да разбера дали раницата е по мярка? В тази статия отговаряме изчерпателно на тези въпроси. Прочетете и носете бебето си правилно и с удоволствие :)
Когато четете разкази на жени, раждали с Илона и Йоана от акушерски кабинет "Зебра" ще ви направи впечатление, че има две често повтарящи се думи – радост и спокойствие. Нещо, което много рядко може да се чуе от раждащите в България жени. Днес, на Бабинден, ви срещаме с тях, за да празнуваме и да поговорим за важните неща, свързани с подготовката, раждането и периода след него, за близостта, връзката и доверието, чрез които се постига спокойствието на раждащата жена.
Бебеносене · 07.12.2017
В последните години все повече марки добавят към продуктите си за бебеносене думата "ергономични". Но дали това наистина е така и как да различим кенгуруто от ергономичната раница. В тази статия освен основните разлики, ще ви покажем и един забавен експеримент, който демонстрира едно от неудобствата при неправилно носене. Приятно четене и приятно бебеносене :)
Бебеносене · 21.11.2017
Понякога новите слингове се усещат малко или повече твърди, в зависимост от материята, плътността и плетката, използвана при тъкането. Тези слингове имат нужда от очупване, за да станат по-меки и по-удобни за връзване и в тази статия ще ви предложим няколко варианта как да го направите. Ние използвахме подръчни средства и налични деца, а ако вие имате други хитринки, може да ги споделите с нас :)
В деня, в който отбелязваме Световния ден на недоносените деца ви срещаме с един от основателите на фондация "Нашите недоносени деца" Надя Дренска. Прочетете какво ни разказва Надя за трудностите, през които предминава един родител на недоносено бебе, но и за положителните неща, които се случват напоследък в България за подобряване на условията и за промяна на отношението.
Бебеносене · 13.11.2017
Ако се чудиш от каква възраст може да се носи бебе в ергономична раница, дали е възможно и практично поставянето на платка за новородени или пък търсиш инструкции как правилно да сложиш бебето в раницата, за да го носиш на гръб, тук ще дадем отговор на тези въпроси.
Чували ли сте за дулите? Дулата е обучен помощник за раждане и е сравнително нова професия в България. Поради непознаването на това занятие, дулите са обект на много митове и неверни слухове. Какво прави дулата и как помага на раждащите жени, какви са хонорарите им и не на последно място - подкрепят ли дулите домашното раждане. Прочетете в едно интервю с Надя Димитрова, член на АБД – Асоциация на Българските дули и сертифицирана дула за раждане от DONA International.
Бебеносене · 28.09.2017
Качествени материи и изработка, висока плътност на плата, ярки и стилни десени, слингове със собствена идентичност и идея зад всяка една шарка. Това са тъканите слингове на Nona Woven Wraps, които от днес представяме в България.
Предстои ви тръгване на ясла или детска градина. Притеснени сте, разигравате в главата си всякакви възможни сценарии за първите дни. За да е по-лека адаптацията, сме ви подготвили няколко съвета и хитринки, преживяни и изпитани на собствен гръб.
Кърмене · 04.08.2017
Запознай се с Рада! Като част от Световната седмица на кърменето, днес ви срещаме с една прекрасна майка, чийто приветлив глас може и да ви е познат. Тя се казва Рада Стефанова и е един от доброволните консултанти по кърмене, които отговарят на националния телефон на НАПК – отзвовава се при нужда от помощ, въпроси и най-важното – дава подкрепа, мотивация и съпричастност.

Show more