Кърмене · 11.09.2018
Струва ви се абсурдно кърмата да вкисва през лятото? На нас също. Но това е само един от митовете за кърменето, които сме чували от баби, майки, съседки, случайно срещнати жени и доброжелателни граждани. Понякога може само да се засмеете като чуете такова нещо, друг път тези приказки са толкова упорити, че започвате да се чудите дали няма истина в тях. Затова днес разглеждаме някои от най-често срещаните митове и накрая ще ви споделим защо кърмата при животните не вкисва дори през лятото :D
Бебеносене · 08.06.2018
Решихме, че е грехота да държим красотите на Girasol само за себе си и изпратихме на консултантите по бебеносене да се насладят и изпробват слинговете. Вижте какво са ни изпратили - Girasol в действие! :)
Бебеносене · 16.05.2018
Представяте ли си какво си мислят хората за вас, когато ви виждат с бебето в слинг? Е, ние си го представихме... :)
Бебеносене · 11.05.2018
Много често в бебеносещите групи се срещат обяви за нови слингове и раници, които се продават, защото "на бебето не му харесва да бъде носено в слинг". Всеки път, когато видим такава обява ни се иска да направим нещо, за да помогнем на онези родители, които купуват носилка с любов и ентусиазъм, но скоро се разочароват и се отказват от нея и бебеносенето. Понякога именно ентусиазмът може да е част от проблема. Защо - прочетете в статията.
В Shushulka четем с удоволствие и днес нашата babaToHka ще ви сподели за любимите книжки в стихотворна форма, с които са израстнали децата й. Ако се чудите какво да прочетете на малката си шушулка, запознайте се с нашите предложения. Без да е изчерпателен или обективен, този списък на 5те любими книжки в рими, може да ви даде добри идеи.
Бебеносене · 15.02.2018
Този и други въпроси, в различни вариации и форми, се появяват постоянно във всяка група или форум за бебеносене. Мога ли да нося бебе на 2 месеца в ергономична раница? Ако раницата е с приставка? От кога мога да го нося на гръб? А как да разбера дали раницата е по мярка? В тази статия отговаряме изчерпателно на тези въпроси. Прочетете и носете бебето си правилно и с удоволствие :)
Когато четете разкази на жени, раждали с Илона и Йоана от акушерски кабинет "Зебра" ще ви направи впечатление, че има две често повтарящи се думи – радост и спокойствие. Нещо, което много рядко може да се чуе от раждащите в България жени. Днес, на Бабинден, ви срещаме с тях, за да празнуваме и да поговорим за важните неща, свързани с подготовката, раждането и периода след него, за близостта, връзката и доверието, чрез които се постига спокойствието на раждащата жена.
Бебеносене · 07.12.2017
В последните години все повече марки добавят към продуктите си за бебеносене думата "ергономични". Но дали това наистина е така и как да различим кенгуруто от ергономичната раница. В тази статия освен основните разлики, ще ви покажем и един забавен експеримент, който демонстрира едно от неудобствата при неправилно носене. Приятно четене и приятно бебеносене :)
Бебеносене · 21.11.2017
Понякога новите слингове се усещат малко или повече твърди, в зависимост от материята, плътността и плетката, използвана при тъкането. Тези слингове имат нужда от очупване, за да станат по-меки и по-удобни за връзване и в тази статия ще ви предложим няколко варианта как да го направите. Ние използвахме подръчни средства и налични деца, а ако вие имате други хитринки, може да ги споделите с нас :)
В деня, в който отбелязваме Световния ден на недоносените деца ви срещаме с един от основателите на фондация "Нашите недоносени деца" Надя Дренска. Прочетете какво ни разказва Надя за трудностите, през които предминава един родител на недоносено бебе, но и за положителните неща, които се случват напоследък в България за подобряване на условията и за промяна на отношението.

Show more