Как се роди и порастна Shushulka


Shushulka е семеен проект – с раждането си синът ни не просто преобърна целия ни свят, но и ни накара да преосмислим поведението си като родители и потребители в полза на по-практичните и екологични решения.

 

Той много жизнерадостно и целеустремено разби доста от представите ни за това какво е наистина необходимо за едно бебе – купената от нас с много любов количка "престоя" първите няколко месеца, докато бебето и ние щастливо се разхождахме със случайно подарения ни слинг.

За коликите ни помогнаха не скъпите капки, донесени специално от чужбина, а техниката на д-р. Карп за повиване.

Пакетите пелени за еднократна употреба бяха сменени с многократни  текстилни, на което според нас се дължи фактът, че до ден-днешен не сме имали проблеми с подсичане и запарване и че на девет месеца детето ни вече използваше гърне.

Разбира се, и при нас, както при всяко друго семейство с малко бебе имаше безсънни нощи, криви дни и безкрайни следобеди с каша по пода. Именно те ни убедиха в предимството на повиването, носенето в слинг и практичността на тензухените пелени.

След раждането на дъщеря ни разширихме предлагания асортимент от слингове и продукти от мека мериносова вълна. 

Служебни ангажименти ни отведоха в Белгия за няколко години и това направи работата по Шушулка доста трудна. А когато се завърнахме в България, една случайна среща и старо приятелство, доведе до разширяването на екипа ни и с нови сили продължихме да развиваме идеята си за това какво е Шушулка.

Не, това далеч не е просто онлайн магазин. За нас е важно не само децата да бъдат облечени и обгърнати от качествени естествени материи, но и родителите им да получават от първия възможен момент полезна, достоверна и достъпна информация, за да им помогнем в трудния път на родителството.

 

През 2017г. пуснахме обновения си сайт, преместихме се в малък уютен офис (а вече и в по-голям и удобен), свързахме се с нови партньори и приятели, пуснахме нови модели и разширихме значително продуктите, които ви предлагаме. 

 

А през 2019г се роди и третото ни дете - Явор. 

 Явор много бързо "тръгна на работа" и освен, че се превърна в официалното (усмихнато) лице на фирмата, ни вдъхнови за много нови продукти.

Това, което най-много ни помага в ежедневието е бебеносенето. Не си представяме какъв би бил живота ни без това истинско удобство, необходимост и удоволствие.  

Преди 11 години създадохме Шушулка, защото като родители искахме и продължаваме да споделяме с вас собствения си опит и да ви предложим продукти, които биха улеснили отглеждането на вашето бебе, които са полезни, практични, екологични, и не на последно място, добри за семейния бюджет.

Продължаваме да търсим най-добрите и практични решения за бебешки и детски дрехи от органичен памук и мериносова вълна.

Продължаваме да произвеждаме всичките си продукти в България, изработваме ги с внимание и с много любов!

 

И в основата на всичко продължава да стои грижата, която шушулката дава на малкото семенце, за да порастне здраво и стабилно.

Нашата Шушулка вече е на 11 години! 

Благодарим ви, че сте с нас и ни подкрепяте :)