Предимствата на тензухените пелени за многократна употреба пред пелените от други материи

Ако използвате пелени за многократна употреба, но никога не сте използвали тензухена пелена, това няма да ни учуди. В повечето комплекти пелени не се предлагат вътрешни пелени от тензух, а от полиестерни платове, бамбук или от хавлиен плат.

 

Магазините, които предлагат бамбукови и хавлиени пелени (от органичен или обикновен памук), се опитват да изтъкнат колко меки и пухкави са те. Ако обаче погледнем назад във времето, ще видим, че преди двадесет или тридесет години повечето пелени са били изработвани от тензух – това се дължи на уникалните качества на тази материя, които я правят най-добрия вариант от гледна точка на удобство и защита от протичане.

 

Един от най-леките платове за пелени, тензухът е мека и фина тъкан. Той позволява най-добра циркулация на въздуха и така намалява обривите и подсичанията по нежната бебешка кожа.

 

Тъй като са изключително леки, тензухените пелени са и изключително удобни, особено през летните месеци. И най-важното – уникалните им качества им позволяват да попиват изключително големи количества течности, което ги прави по-абсорбиращи от по-дебелите бархетни или други пелени. Можете да ги сгънете и да ги използвате с пелена джоб или с горна пелена тип кавър.

 

Write a comment

Comments: 0