· 

Спокойни празници с бебе в слинг-шала

Предстоят празници и почивни дни – време за разговори на маса и срещи с приятели и роднини. И колкото и да чакат с нетърпение този момент, родителите на бебета лекичко се плашат от мисълта „Ами как ще го понесе детето?” Шумът, новите лица и обстановка могат да изплашат и изнервят бебето, приспиването на чуждо място често е мисия невъзможна, а ако кърмите на поискване, е трудно да го оставите на друг – пък и баба и дядо обикновено живеят далече и не са свикнали с бебето, нито пък то с тях. Дори и да решите да си останете вкъщи, по празниците има доста домашна работа. И за съжаление всичко това не може да се свърши само и единствено когато бебчо спи.

 

С помощта на слинг-шала цялото ви семейство спокойно може да се включи в семейните сбирки и срещите с приятели или да се справи с още по-трудната задача да посрещне празниците и гостите у дома – разбира се, заради бебето трябва да кажете твърдо не на цигарения дим и силната музика.

 

Ако носите бебето си в слинг-шал по време на гости, то се чувства достатъчно близо до вас, за да остане спокойно и в непозната обстановка – вашият глас и топлина го успокояват, а ако се наложи, можете дори да го накърмите дискретно. Можете да го предпазите го от превъзбуда като го носите с лице към вас и отклонявате любезно молбите от типа „Само да го гушна за малко”.

 

Когато се умори, можете да се поразходите наоколо и да го приспите бързо, без да се притеснявате дали наоколо има тиха стая с легло , в която да го сложите и дали сте взели бебефона, за да го чуете, когато се пробуди. Със заспалото бебе можете дори да се върнете обратно ако не центъра, то поне в периферията на празненството, вместо да го изкарате в (напразни) опити да накарате детето да остане заспало за повече от 5 минути. Не забравяйте да преместите бебето в коша за кола при пътуване в автомобил – дори и да протестира, безопасността му е на първо място.

 

Ако решите да посрещнете празниците у дома, свободата, която слинг-шалът дава на ръцете ви, е от огромно значение – сложете бебето на гърба или гърдите си и направете всичко, което искате и което трябва да бъде свършено – на бебчо ще му е интересно и спокойно, а на вас удобно. Дори с по-голямо бебе можете да използвате слинг-шала часове наред, тъй като тежестта се разпределя равномерно по целия торс.

 

Разбира се, възможно е някой да коментира или критикува избора ви за носене на бебето – все пак родителите-кенгура не са твърде често срещана гледка по нашите географски ширини – но след като видят колко спокойно и удобно се чувства цялото ви семейство, обикновено и най-притеснените роднини се успокояват, че семейното съкровище явно не е жертва на мамин и татков експеримент. 

 

На реплики „Ама ще го научите само на ръце” спокойно можете да не обръщате внимание – нали важното е на вас да ви е комфортно, но ако обичате жизнерадостната семейна полемика, можете отговорите, че носенето на бебето в слинг се препоръчва дори от др.Спок – в своята книга той го нарича „текстилна носилка за бебе” и че това е полезно за бебето, тъй като … и така нататък, и така нататък – вярваме, че ако ползвате слинг, знаете какво да кажете.

Ние от www.shushulka.com пожелаваме на цялото ви семейство прекрасни и спокойни празници! 

Write a comment

Comments: 0