· 

Слинговете на Shushulka

Кратка история в снимки и представяне на новата ни колекция тъкани слингове с пера.

Във връзка с Европейската седмица на бебеносенето решихме да ви разкажем повече за нашите слингове.

  

Започнахме да правим слинг-шалове през 2009 г., след като се роди синът ни. Тогава в България имаше основно ринг-слингове и ние получихме един от тях като подарък скоро след раждането на бебето. За съжаление, тъй като халките му бяха с малък диаметър, не ни беше никак удобен и почти не сме го ползвали.

В подаръците за бебето обаче имаше едно дълго парче кафяво трико, което беше стигнало до нас от приятелка на кумата ни – това беше и първият ни слинг-шал. Пробвахме го, хареса ни и скоро след като стартирахме Shushulka, решихме да започнем да започнем да правим слингове за бебета.

Спряхме се на вариант слинг-шал, защото освен че ни беше най-удобен, беше и най-безопасен за носене на бебе – без халки, които да се изпитват за здравина, може да се изработи от био памук или памук със сертификат Okpo-tex 100.

 

Ето това са първите ни слингове от памучен плат:

Памучните слингове на Shushulka
Удобно носене на бебе в слинг на Shushulka

 

Скоро след тях пуснахме и трикотажни слингове с панел:

Трикотажни слингове с панел на Shushulka
Трикотажни слингове памук на Shushulka

 

Успяхме да намерим специални халки за слингове, произведени в Англия и изпитани за здравина, и добавихме слингове с халки от органичен памук. В момента не предлагаме от тях, но планираме да ги пуснем отново през 2018 г.

Слинг с халки от Shushulka
Слинг от органичен памук с халки

 

Малко по-късно разбрахме, че за да бъдат тъканите слингове максимално удобни, е добре да се изработят от специален плат и започнахме да го използваме. Платът се казва кепър, произвежда се в България и има сертификат Oko-tex 100. Той се тъче със специална сплитка, която му позволява да се разтяга по диагонал, но не и по дължина:

Слинг от кепър - специална сплитка на памука
Слинг от био памук кепър плат

 

Горе-долу по това време пуснахме и слингове от тензух, които се много удобни за лятото и са на изключително добра цена.

Тензухът става по-мек с всяко следващо пране и за това препоръчваме да изперете поне два пъти слинга, преди да го използвате. По принцип се препоръчва всички слингове да се изперат преди носене, тъй като това позволява на нишките в плата да се „наместят“ и да не се деформират при носене на бебето и при връзване, и това важи с особено сила за по-тънките платове като тензуха.

Слинг от тензух - идеален за лятото
Тензухен слинг от органичен памук за топлите месеци

 

И така, стигаме до новата ни колекция тъкани слинг-шалове с пера!

За пръв път предлагаме по-плътни слингове – моделите в оранжево и бежово са с плътност 240 гр/м. Другите два, синият и зеленият, са с плътност от 160 гр/м и са много подходящи за лятото. Опашките на слинговете са скосени за по-удобно и лесно връзване.

Предлагаме слинговете в две дължини, 4.5 м и 5 м. Ето тук можете да видите за какви връзвания могат да се използват те: 

Таблица за размерите на слинговете и за какви връзвания се използват
Източник: http://www.fairyknot.org/blog/main/razmeri-sling-shal/

 

За щампите трябва да благодарим на Криси, нашата дизайнерка. Много искахме да освежим слинговете, които предлагаме, не само като дизайн, но и като визия, и заедно се спряхме на вариант с графични пера. Те изглеждаха невероятно и преди да бъдат оцветени, но след като ги видяхме в цветове, бяхме сигурни, че това ще бъдат новите ни щампи. Перата са щампирани  с еко бои на водна основа в няколко ярки и устойчиви на пране цвята:

Write a comment

Comments: 0