· 

Бебеносене през лятото – полезни съвети от Shushulka

Често получаваме въпроси дали и как може да се носи бебе със слинг през лятото. За това, ние от Shushulka, решихме да напишем специална статия по темата, в която се надявам да намерите отговор на своите въпроси.

Първо и най-важно, да, и в горещото време можете да носите своето дете – бебеносенето е традиция в много страни, в които климатът е далеч по-топъл и влажен от България.

За да е удобно и безопасно носенето за вас и вашето дете, ви съветваме да се придържате към основните съвети на Световната здравна организация за справяне с жегите. 

1. Бъдете добре хидратирани 

 

В горещото време не забравяйте да пиете много течности, най-вече вода - подсладените напитки и сокове не са препоръчителни. Ако детето ви все още е изцяло на кърма, дори и в жегите няма нужда да предлагате вода, тъй като кърмата е 87% вода, но е добре да му предлагате да суче по-често и да не забравяте и вие да пиете достатъчно вода.


2. Сенките са ваш приятел

През лятото е най-добре да се движим на сянка, под дърветата или от сенчестата страна на тротоара. Препоръчва се и вие, и детето да носите шапки с периферия.

От опит знаем, че да сложиш шапка на главата на малко дете е едно от най-сложните неща в живота на родителите, а и при бебеносене това не винаги е удобно. За това нашият съвет е вместо две шапки да използвате чадър, с който да предпазвате и себе си и детето.

Звучи малко странно, но ако опитате, ще се уверите, че е удобно и лесно.

 

3. Не излизайте между 11 и 17 часа 

Слънцето пече най-силно в тези часове и за това е разумно да не излизате точно тогава. Разбира се, това не винаги е възможно и за това, ако се налага да излезете, непременно направете почивка в климатизирано помещение, като например някой мол.

Да, наистина, от СЗО препоръчват при горещо време и липса на климатик да отидете в мола – ако някога ви е трябвало сериозно оправдание за шопинг терапия, вече го имате ;)

 


4. За да не залепвате за детето в слинг-шала, използвайте памучна пелена

В много материали за бебеносене в горещини се препоръчва да сложите между себе си и бебето попивна пелена.

 

Освен при бебеносене, можете да я използвате и като най-тънкото одеалце за деца в горещините.

 

А докато то спи, можете да я намокрите със студена вода и да я използвате за охлаждане, като я поставите на врата или челото си. 


Приятно бебеносене и щастливо лято от целия екип на www.shushulka.com!

Write a comment

Comments: 0