· 

Как да обличаме децата на слоеве в студените месеци - кратък наръчник с картинки.

Или колко топло е достатъчно топло :)

 

Застудя и ние започнахме да получаваме въпроси как е удачно да обличате децата си с нашите дрехи от мерино и софтшел. 

 

Първият слой дрехи при децата е много важен – той трябва да бъде от естествена материя, която е мека и диша. Дрехите трябва да им позволяват свобода на движенията и да попиват излишната влага, като я отвеждат от кожата, за да може да им е удобно и приятно топло както през деня, така и през нощта.

 

Това е от особено значение, защото бебетата и малки деца все още нямат добре развита терморегулация и „губят“ топлина до четири пъти по-бързо от възрастните.

 

Мерино вълната е много мека, с естествени антибактериални качества, попива и отвежда влагата далече от кожата и успява да поддържа оптимална телесна температура дори и при новородени, което я прави идеална материя за деца.

Да не забравяме, че при намокряне не държи студено на кожата, и че изсъхва много бързо – чудесен вариант при никнене на зъби и малки калпазани, който обичат да играят с вода докато си мият ръцете.

А дрехите от памук? Подходящи ли са за студените месеци? 

 

Памукът е мека и дишаща материя, но при намокряне много бързо става тежък, студен и неприятен, за това е по-удачен за летните месеци. 

 

Втори слой дрехи – добавя допълнителна изолация в студени дни и като цяло е необходим само ако у вас е доста хладно или ако излизате навън през зимата.

Вторият слой дрехи може да бъде избран съобразно температурата. Можете да се спрете на дрехи от полар или на втори слой от мерино.

 

И двата варианта осигуряват топлина – двата слоя мерино се комбинират чудесно, за да отвеждат влагата далече от кожата, но можете да сложите и дреха от полар, стига първият слой до кожата на детето да е мерино.

Връхни дрехи  - те защитават от вятър и влага, и задържат топлината на долните слоеве. Ако времето е наистина студено, можете да изберете двоен втори слой за допълнителен комфорт. 

Как изглежда всичко това на практика с дрехите на Шушулка

През деня:

През нощта (от септевмри до април):

Обличането на слоеве е доказано удобен и практичен начин да сте сигурни, че дори да не сте уцелили от раз, лесно можете да коригирате колко точно е облечено детето ви. 

С комплектите ни от 100% фино мерино като първи слой дрехи в директен контакт с кожата можете да сте спокойни – те гарантират поддържане на оптимална телесна температура при децата и дори при новородените.

Write a comment

Comments: 0