· 

Многократните кърпички - много приложения за всеки ден

Многократните кърпички са чудесен, практичен и екологичен вариант за употреба от цялото семейство. Използват се в най-различни ситуации - вижте как :)

 

Ако имате малки деца, многократните кърпички ще са ви от помощ навсякъде и по всяко време.  

 

Когато сме навън през лятото вместо да използваме (и изхвърляме) мокри кърпички за всяко нещо навън – от забърсване на лиги, до почистване на размазан сладолед от лицето на детето и, разбира се, изчистване на ръцете при игра с пръчки, камъни и други съкровища, можем да ползваме многократни кърпички и след това да ги изперем.

Кърпички за многократна употреба
Ние често си правим сами отвара от лайка или невен, използваме лавандулова или розова вода. А вие?

При преобуване и смяната на пелени - кожата на бебешкото дупе е нежна и лесно се обрива, зачервява или раздразва. При използването на многократни кърпички, избягваме вредните химикали, които дразнят кожата на нашите деца. 

В този случай е добре да ги перете заедно с многократните пелени на бебето (ако ползвате такива) с препарат, който има дезинфектиращ ефект, или на по-висока температура с друго пране.

 

Когато дойдат сополивите моменти, честото забърсване на носа с еднократните хартиени кърпички може да доведе до силно зачервяване и болка. Мекият био памук, който използваме за нашите кърпички е най-щадящата материя да посрещнем неприятния секрет.

 

Как се ползват многократните кърпи:

 

Вариантите са много! Можете да ги ползвате намокрени със сребърна или с флорална вода - лавандулова или розова, например, които се продават в повечето аптеки и са чудесна естествена грижа за нежната детска кожа.

Може да си направите и домашна отвара от лайка или невен. А при нужда можете да ползвате и обикновена вода от чешмичката в парка.

 

Приготвената течност можете да носите в пръскалка и да я ползвате при нужда в рамите на ден-два. Много добър вариант за по-сериозно изчистване на лице и ръце е да добавите малко измиващ нежен бебешки шампоан или детски течен сапун.

Някои родители предпочитат да носят кутия с предварително намокрени кърпички. 

Многократни кърпи

Често се срещат и домашни рецепти с етерични масла – не ви съветваме да ползвате такива, защото дори и при внимателно подбрано масло, което става за бебета (а много не стават), маслото не може да се смеси добре с водата, тъй като липсва емулгатор, и не може да се разпредели равномерно, което поражда риск капка неразредено масло да попадне върху кожата на детето ви и да я раздразни.

И мама е човек!

И мама е човек, и то такъв, който не винаги има време да се грижи за себе си. 

Когато подръка са ви многократните кърпички можете лесно да ги включите към собствената си ежедневна грижа. 

 

Меки и щадящи към кожата и към природата, те са подходящи за почистване на грим, за освежаване с мицеларна или флорална вода, като основа на маска за лице и ръце. 

 

И като казахме, че са практичен избор за различни ситуации, това далеч не се ограничава само до грижите за хигиената и красотата в семейството.

Може да ги използвате като кърпи за бърсане на ръце.

С тях може да замените и домакинската хартия у дома - за почистване на плотовете в кухнята, прозорци или бърсане на прах. 

 

Разбира се, добре е да имате различни комплекти за дупе, за лице и за дома :) 

 

Можете да ги вземете и в практични комплекти с големи пелени или самостоятелно:

Write a comment

Comments: 0