· 

Муселинов слинг за новородени и малки бебета

Какво е важно да знаем и как да го използваме

Лятото вече е тук и сигурно се чудите какъв е най-подходящия начин за излизане на разходка с вашата малка шушулка. В количката най-малките често се претоплят, а еластичните слингове се връзват на три пласта, което значи още три слоя плат върху вас и детето. Е, ние имаме решение :) 

слинг за новородено
Подходящ е както за новородени и малки бебета...
слинг за бебе
... така и за по-големи деца. Ели е на 10 месеца и тежи 10 кг :)

Всяка година от Shushulka правим специални слингове за лятно бебеносене, подходящи за новородените и малките бебета.

Те са от фин памучен муселин, който е дишаща проветрива материя, а има и лека еластичност. 

 

Това го прави не само идеален за лятото, но и много по-лесен за връзване и обиране от по-плътните тъкани слингове. Консултантите по бебеносене го препоръчват на родителите, които нямат опит и се радваме на много положителни отзиви от майките и татковците. 

 

Връзване на слинга

Връзването е еднослойно, т.е. нямате допълнителен плат върху бебето. Слингът го обгръща добре и то се чувства спокойно, сгушено до вас. 

Може да ползвате всички връзвания за тъкан слинг, включително и на гръб.

 

Вижте основното връзване (Front wrap cross carry - FWCC):

 

Видяхте ли? Лесно е :) 

Единствената разлика с връзването на обикновен тъкан слинг е, че при муселиновия слинг, обирането е добре да се прави от раменете. Причината е, че през лятото често носим тънки дрехи или потници и ако издърпваме допу, както се прави при другите слингове, плата може да прежули кожата.

 

Ако искате да пробвате нещо различно, вижте в нашия YouTube канал и другото популярно връзване  Kangaroo Carry, показано от Цвети от "Вълшебен възел".

Материята

До скоро правихме летните си слингове от тензух, но вече трета година ги изработваме от памучен муселин. 

Той е естествена двойно тъкана, много мека и нежна материя. Поддържа добре и деца над 10кг, дишаща е и е страхотна за лятото. 

 

Цвят мента е сред любимите ни и го продължихме и тази година
Цвят мента е сред любимите ни и го продължихме и тази година
А новите десени, с които ще ви зарадваме са тъмно син на малки пера и розов с десен дъга
А новите десени, с които ще ви зарадваме са тъмно син на малки пера и розов с десен дъга


Улесняваме родителите

 

Сигурно ще забележите, че от горната и от долната страна на слинга, платът е зашит с различен цвят конец. Не, не е грешка при ушиването, а съвсем практично решение.

 

Знаете, че при връзването със слинг, един от най-важните елементи е доброто пристягане на плата, за да поддържа ергономична позиция и за да се чувства бебето сигурно. Но когато платът е в един и същи цвят (и с един и същи шев) човек може да се обърка от коя страна точно обира излишно плат, това да доведе до забавяне и съответно, до изнерване на бебето. 

 

За да имате по-голямо удобство и да е по-лесно и по-бързо обирането, сме направили шевовете в различни цветове. Така с един поглед може да прецените откъде да започнете или къде е нужно да се опъне повече.

 

И не забравяйте - с всеки слинг, който закупите от Shushulka, получавате и безплатна консултация чрез обратна връзка по снимки.

За нас е важно родителите не само да са спокойни, че носят правилно детето си, но и да знаят, че имат подкрепа, когато им е нужна.

 

Пожелаваме ви щастливо и прохладно бебеносене с Shushulka!

Write a comment

Comments: 0