· 

Софтшел – всичко за тази функционална материя и защо е толкова подходяща за бебета и деца

Софтшелите са създадени за планинари в Англия още през 80-те години и днес са незаменима дреха за активни хора и спорт, защото са леки, удобни и могат да се ползват в много широк температурен диапазон, с други дрехи под или над тях.

Какво е софтшел?

Софтшелът е двуслойна материя, при която първият слой е полиестер със специална плетка, устойчив на вятър и на вода, без да е напълно непромокаем.

 

Вторият слой е направен от микрофлийс или микрополар, който отвежда влагата към външния, дишащ слой, където тя се изпарява вследствие на топлината на тялото. Има и много малък процент еластан, което прави софтшелът леко разтеглив.

Защо e подходящ за бебета и деца?

За разлика от дебелите и неудобни обемни дрехи с пълнеж от вата или пух, софтшелът не ограничава движенията на вашето дете и е много подходящ както за

  • снежни дни с температура над -5 градуса, така и за
  • ветровити дни с превалявания, а също и за
  • слънчевите пролетни и есенни дни с температури около 15 градуса.

Под него детето може да бъде подходящо облечено с един или два слоя тънко или по-дебело мерино, понякога в комбинация с полар при наистина ниски температури.

Водоустойчивостта му е достатъчна за обикновен дъжд, пухкав сняг или игри в локви.

Софтшел и мерино – една наистина добра комбинация

Мериното е чудесен първи слой, тъй като поддържа оптимална температура на тялото и предотвратява изпотяване, като извежда излишната влага от кожата навън и я изпарява.

 

Ако над него детето носи дреха от софтшел, който е дишаща материя, тази влага успява да излезе наистина навън, вместо да се върне обратно към детето.

 

Колкото по-активно се движи детето, толкова по-бързи стават тези процеси. Когато бурната игра и тичането спрат, детето е сухо, а софтшелът и мериното отново поддържат комфортна за него температура.

  

Софшелът е лесен за поддръжка – можете да го изчистите с мокра кърпичка или да го изперете в пералнята вечерта, за да може още на следващата сутрин детето ви отново да е добре екипирано за игри навън.

Софтшелът, който използваме ние от Шушулка, е със средна плътност от 310гр/м, което го прави подходящ за температури от -5 до 15+ градуса.

 

Кройката на якето е свободна и удобна, вече и с джобове, и детето може да го носи дълго време.

 

Децата, които имат якета от софтшел, ги харесват не само заради симпатичните щампи, но и заради това, че са леки „като перце“. 

 

За родителите пък е важно да знаят, че децата им са подходящо облечени за променливото време и че няма да им е нито студено, нито ще са навлечени и изпотени. 

Софтшел и безопасност

Предимство на софтшела е и това, че когато возите децата в кола, можете наистина да стегнете коланите на столчето и да осигурите безопасността им – нещо, което не е възможно с дебелите зимни якета и космонавти. По-подробно за това може да прочетете в нашата статия.

 

Когато правим нашите продукти винаги мислим не само как да са удобни и практични, но и да са в помощ на родителите. Затова на всичките ни якета и гащеризони има светлоотразителни елементи - отпред, на ръкавите и на гърба.

Write a comment

Comments: 0