· 

Детето ще ходи на ски или зелено училище? Вижте защо термо бельото е незаменимо!

Всяка година стотици деца се отправят за седмица в планината и пред родителите стои въпроса – какви дрехи да приготвят. 

Сега ще ви разкажем за термо бельото от мерино вълна - изключително удобна дреха, която си заслужава да вземете за детето си. 

 

Какво е термо бельо? 

 

Ако си представяте дебели боцкави гащи, плетени от баба - не, не е това.

Термо бельо е дрехата, която е най-близо до кожата, първият слой, който ще се погрижи за терморегулацията на тялото.

 

Много хора без да се колебаят ще изберат памучните дрехи и... ще сбъркат.

Е, забравете за памука в планината. Никакви памучни потничета или клинчета! Сега ще ви разкажем защо.

 

Памукът е естествена дишаща материя, която обаче абсорбира около 20 пъти собственото си тегло. Когато човек се изпоти, памучната дреха става тежка и при досега й с тялото не само се усеща студена и мокра, но при продължително триене може да образува рани. (Това важи в огромна степен за чорапите.)

 

Идеалната материя за термобельо е мериносовата вълна. Тя попива до 30% от собственото си тегло, но отвежда влагата и оставя кожата суха. 

Ако се чудите как изглежда една мериносова овца- ето така :) А когато разтворите буйната козина, отдолу се показват тези нежни меки влакна
Ако се чудите как изглежда една мериносова овца- ето така :) А когато разтворите буйната козина, отдолу се показват тези нежни меки влакна

Как се случва това? Когато тялото извършва активна дейност, то се поти и първият слой дреха до кожата ви поема тази влага. Когато вълната пренася тази влага към по-суха среда, тя освобождава енергия под формата на топлина. Така през зимата тялото се поддържа топло, а ако носите лятно време мериносови дрехи, те ви охлаждат.

 

Друг голям плюс на мериносовата вълна е, че е антибактериална, самопочистваща се и... не задържа миризма! Тук е и голямата разлика между термо бельото от мерино вълна и изработеното от синтетични материали. Полиестерното е с доста по-ниска цена, но не топли толкова; много по-бързо се усеща мокро и не може да се справи с миризмата.  

 

детско термобельо
Термо бельото, което ние произвеждаме е по-плътно и може да се комбинира и с мерино тениска отгоре като допълнителен слой. Може да видите продуктите ни тук: https://www.shushulka.com/магазин/дрехи-от-мериносова-вълна/
Предлагаме също и термо бельо на немската фирма Cosilana, което е в съчетание с естествена коприна. То е доста по-тънко, но е изключително нежно и особено подходящо за деца с по-чувствителна кожа.
Предлагаме също и термо бельо на немската фирма Cosilana, което е в съчетание с естествена коприна. То е доста по-тънко, но е изключително нежно и особено подходящо за деца с по-чувствителна кожа.

 

Да не забравяме и удобството от лесната поддръжка! Вместо да ги перете, за мерино дрехите е достатъчно да бъдат проснати на въздух и скоро са готови за ново носене.

Може би сте от родителите, които имат деца с устойчиви хигиенни навици, и те след всяко къпане сменят всички дрехи с чисти, приготвени предварително от самите тях. Честито! :) 

 

Представете си сега как детето ви е на ски или зелено училище без вас, забавлява се чудесно и може би не му е точно до къпане и смяна на дрехите. Е, с дрехите от мериносова вълна може да не се притеснявате - то може да кара ски, после да стои в стаята със същите дрехи и накрая да си легне да спи с тях. И те ще са сухи и ще му държат топло и уютно.

 

Затова, ако на детето ви му предстоят приключения в планините, изберете термо бельо от мека мериносова вълна - така ще му е топло и комфортно през цялото време, а вие няма да се притеснявате дали се е изпотило и преоблякло.

 

Write a comment

Comments: 0