· 

Връзване на тъкан слинг - стъпка по стъпка

За много родители връзването на слинг изглежда сложно, даже плашещо и те често се отказват преди даже да са опитали. 

За това сега ще ви покажем стъпка по стъпка как се връзва слинг. Това е основния и най-разпространен начин на връзване при носене отпред - FWCC.

Вижте накрая и няколко полезни съвета за спокойно бебеносене

Носене на бебе в слинг стъпка по стъпка

 

  1. Намерете средата на слингa. При тъкания слинг на Shushulka това е картинката на перата.
  2. Сложете горната част на слинга на гръдите си.
  3. Хванете с една ръка „опашките“ на слинга зад гърба си.
  4. Кръстосайте двете опашки.

5. Преметнете опашките през раменете отпред.

6. Отпред при панела се образува „седалка“, в която да сложите детето.

7. Преди да вземете детето, леко затегнете плата на гърдите си, като      издърпате опашките. 

8. Вземете детето и го поставете на рамото си като за оригване. Оттам, като го придържате с една ръка, го плъзнете внимателно в „седалката“, така че крачетата му да са извън долната част на слинга.

9. Важно! Винаги придържайте добре детето с едната ръка. Всичкият излишен плат отива долу при крачетата, за да се образува добра “седалка“ – по гръбчето и горе при вратлето и главичката не трябва да има гънки.

10. Горната част на плата трябва да стига до ушите на детето, ако още не може да си държи главата само и до вратлето, ако може.

11. Докато държите детето с една ръка, както е показано, с другата издърпайте опашката от съответната страна, така че да затегнете горната релса (част на слинга). Повторете от другата страна, за да осигурите добра опора на главичката.

12. След като затегнете достатъчно, сложете и двете опашки под дупето на бебето, както е показано. Така ще можете да дооберете плата и същевременно ще можете да поддържате бебето.

13. За да оберете излишния плат, е необходимо да започнете да прехвърляте плата от едната ръка в другата, както е показано, като леко го издърпвате.

14. Издърпвайте напред и надолу, без да отпускате вече прехвърления в другата ръка плат.

15. Повторете от другата страна.

16. Без да изпускате опашките, ги кръстосайте под дупето на бебето.

17.       Прехвърлете опашките зад гърба си.

18.       Кръстосайте и вържете.

19.       Вържете втори път, за да получите сигурен двоен възел.

20.       Вие и вашето дете сте готови за разходка в слинг!

Полезни съвети за начинаещи

  • Отделете време да изпробвате слинга първо без бебето – можете да ползвате например голямо плюшено мече или кукла. Целта е да свикнете с движенията, защото бебетата усещат, когато родителя е нервен и напрегнат и това се предава и на тях.
  • Когато пробвате първите пъти да слагате бебето, най-добре е да се възползвате от слънчевите моменти в деня му – то трябва да е спокойно, отпочинало и нахранено. Сутрин след ставане и кърмене е един от най-добрите периоди за това.
Вижте и статията ни посветена на възможни причини бебето да не плаче, когато го сложите в слинга и решенията за тях
Вижте и статията ни посветена на възможни причини бебето да не плаче, когато го сложите в слинга и решенията за тях
  • Възможно е бебето да се разплаче, когато се опитате да го сложите в слинга, за това е добра идея да си създадете навика да се подрусвате докато го връзвате, да му говорите успокоително или да му пеете. 
  • Ако слагате бебето в шала именно, за да го успокоите, е добре веднага да започнете да ходите – люлеенето ще го укроти по-бързо. Малчовците дори да са сложени добре и да се чувстват комфортно, обичат движението и не реагират добре на дългото стоене на едно място. 

Как да облечете бебето за носене в слинг

  • Тъй като бебето е гушнато до вас и взаимно се топлите, е добре то да не е дебело облечено, а вие да сте с блуза от естествен дишащ материал като вълна или памук, която да няма декорации или копчета/ципове. 
  • Може би сте чували, че е добре детето да не е с ританки, когато бебеносите. Причината е, че може при да се опънат при връзването и да притиснат малките пръстчета. Затова ако решите да носите с ританки, добре е те да са по-голям номер, да са свободни и да позволяват правилен разкрач.  
как да облечем бебето при бебеносене

Пожелаваме ви приятно и спокойно бебеносене!

 

А ако имате притеснения дали сте поставили правилно бебето в слинга - може да ни пишете и да ни изпратите снимки, а ние ще дадем обратна връзка. Или да дойдете на консултация в офиса ни, където може да потренирате слагането и с нашата консултантска кукла

 

Още по темата:

Бебето ми не харесва да бъде носено в слинг

Очупване на нов слинг - как и защо

 

Write a comment

Comments: 0